Terug naar agenda

Fay Claassen & Band

Close to You: songs from the 70s

muziek
zaterdag 11 januari 2020
20:30 uur
€19,50 inclusief drankje
Kaarten bestellen

Fay won voor haar inmiddels 9e album Luck Child maar liefst 2 Edisons! Met haar herkenbare timbre is zij één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz & crossover.

In 2017 werd Fay gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens voor het Prinses Maxima Fonds. De ontmoeting met liedjes als One day I’ll fly away en Killing me softly overviel Fay zo positief, dat er een sterke wens ontstond een programma te maken. Voor Close to You gaat Fay terug naar deze muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

Voor Close to you gaat ze terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. De liedjes uit de jaren 70, zoals Killing Me Softly, One Day I’ll Fly Away en Close to You. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

Zang: Fay Claassen / piano, toetsen: Karel Boehlee / gitaar: Peter Tiehuis / basgitaar: Theo de Jong

Over Fay Claassen:

Fay Claassen is bekend als de beste jazzzangeres van Nederland, en behoort vocaal tot de Europese top! Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs. Ze ontving al eerder een Edison , een “Gouden Plaat” en de “Chet Baker Award”.

De pers over Fay:

“ (…) ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige betekenisvolle stemgeluid.” – NRC

­ “ (…) het lijkt wel of Fay de gave heeft om van de door haar gekozen songs de definitieve versie neer te zetten.” – De Volkskrant