Terug naar home

Improvisatievoorstelling

woensdag 6 november 2019

De Nijmeegse groep PIT speelt de laatste voorstelling van dit seizoen, dit keer in Theater de KiK in Elst.

PIT speelt geen theatersport, geen cabaret, geen teksttoneel, dans of mime.  Wat doen zij dan wel? PIT improviseert. Het doel is het maken van improvisatietheater met diepgang.

 De spelers krijgen een situatie voorgeschoteld die ze niet van te voren weten en die ze moeten spelen. Dat kan dan zomaar uitmonden in spitsvondige, humoristische of gevoelige scènes.

Theatergroep PIT speelt sinds september 2005 improvisatietheater in de stijl van het televisieprogramma ‘De vloer op’ van omroep Human.  Deze theatervorm is om die reden niet te vergelijken met theatersport en er wordt dus niet gewerkt naar een vast theaterstuk.

PIT is een amateurvereniging met een professionele uitvoer;  een groot gedeelte van de spelers is actief in de theaterwereld. PIT speelt al jarenlang met een vaste kern aan spelers en wordt begeleid door een keur aan professionele trainers.

Deze avond staan zij garant voor ontroerende, humoristische en misschien een tikkeltje absurde situaties. Herkenbaar, vertrouwd, maar altijd verrassend. Dus kom naar PIT als je zin hebt in een avondvullend programma voor een scherpe prijs.