Wat is een V-ticket?

Theater De KiK heeft de faciliteiten om de voorstellingen die in de theaterzaal worden gespeeld te livestreamen. Dat wil zeggen dat de voorstelling wordt gefilmd en via een beveiligde link live te zien is via internet.

De camera’s worden live gestreamd vanuit het theater

Als je een V-ticket hebt gekocht dan ontvang je ongeveer een uur voor aanvang een link via mail. Je kunt op deze manier de voorstelling live meekijken vanuit je huis. Eén V-ticket is geldig voor het hele gezin.

Hoe werkt een V-ticket?
Een V-ticket bestaat in feite uit een e-mail met een link (koppeling) naar een locatie op internet. Als je de mail op je computer, tablet of mobiele telefoon opent kun je op de link klikken en kom je meteen op de juiste locatie op Youtube waar je live kunt kijken naar de voorstelling. De voorstelling kan niet achteraf worden teruggekeken. De link werkt totdat de voorstelling is afgelopen.

Kijken op je Smart-tv?
Als je een Smart-tv (met internetverbinding) hebt en je wil daar liever op kijken dan open je op de tv de webbrowser (in het menu waarmee je bv. ook Netflix opent) en typ je de link handmatig in de url balk bovenaan je scherm. Het toetsenbord verschijnt op je scherm zodra je op de url balk klikt. Let bij het intypen van de link goed op dat je de code van de link exact overneemt (hoofdlettergevoelig). De snelheid van het laden van de Youtube pagina is afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding. Het kan soms even duren voordat alles is ingeladen.

Tips voor de livestream
Zorg voor een snelle en stabiele internetverbinding. Wil je je verbinding testen? Ga dan bijvoorbeeld naar https://fast.com/nl. Een verbinding van minimaal 10 Mbps is aanbevolen. Gebruik je WiFi? Zorg dan dat je dichtbij je toegangspunt zit voor een snelle en stabiele verbinding. Gebruik een moderne internet browser. Wij raden Google Chrome aan.

Het V-ticket mag alleen gebruikt worden in huiselijke kring. Het is niet toegestaan om het ticket te gebruiken voor publiekelijke vertoning.