Terug naar home

Wagners Ring (verplaatst naar 22/9/20)

zaterdag 18 mei 2019

De grootste opera ter wereld in 1 uur.

Richard is componist. En wat voor een! Hij is een genie. Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke, voor de ogen van het publiek een geweldige, allesomvattende opera, over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring van de Nibelungen.

Richard en zijn buurmeisje Cosima laten de muziek horen die past bij dit verhaal. Ze laten de beelden en landschappen zien die bij de avonturen van de held horen. Om die te verbeelden en te verklanken wordt alles uit de kast gehaald: live muziek en zang, duplo speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Alles is levensgroot te volgen op projectieschermen. Zoveel verbeelding dat kan niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen.

Wagners Ring is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens kunstwerk Der Ring des Nibelungen. Onvermijdelijk wordt in de voorstelling met de echte Wagner en Ring een loopje genomen.

Wagners Ring is een voorstelling over de vreugde van het creëren. De kunst van de verwondering, die kinderen eigen is. Van niets, iets maken, je laten verrassen door de wereld die je zelf verzint.