Terug naar home

Vrouw & Veiligheid

dinsdag 4 februari 2020

Een crimineel leuke middag!

Op internationale vrouwendag besteden we graag aandacht aan het thema ‘Vrouw & Veiligheid’. Is Nederland een veilig land? Is Overbetuwe een veilige gemeente? Voel jij je veilig tijdens je werk en thuis? Wat kun je er zelf aan doen? Op deze vragen proberen we een antwoord te krijgen tijdens dit theatercollege door en voor vrouwen.

We ontvangen drie gasten die deskundig zijn op het gebied van veiligheid. Zij delen met ons hun kennis en ervaringen binnen hun vakgebied en gaan in gesprek met het publiek.

Onze gasten zijn:

Patricia Hoytink-Roubos
Zij is sinds april 2019 burgemeester van de gemeente Overbetuwe en daarmee verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in deze gemeente.

Geertje van Roermund
Officier van justitie in de regio Gelderland en Overijssel met als specialisatie terrorisme onderzoeken. Sinds november 2019 is zij informatie officier.

Annemarie Timmermans
Als gedragsveiligheidskundige inspireert ze al bijna haar hele werkzame leven mensen in bedrijven en organisaties om in beweging te komen: veilig voelen, veilig zijn en veilig doen.

De presentator van deze middag is Petra Verschoor. Zij is coördinator buurtbemiddeling en trainer mediation en communicatie bij VerLangtrainingen. Zij zal de gasten interviewen en verzorgt de interactie met het publiek.

Tussen de gesprekken zorgt kleinkunsttrio Rouxlala voor de muzikale omlijsting en het entertainment.

Deze middag is alleen toegankelijk voor vrouwen!

Theatercollege ‘Vrouw & Veiligheid’ wordt georganiseerd door Theater De KiK in samenwerking met Vrouwen Met Lef.