Terug naar home

Het uur van de traan

zaterdag 18 mei 2019

Het uur van de traan is een intieme muziektheatervoorstelling. 

In “Het uur van de traan” komt het hele spectrum van verdriet en ellende aan bod. Aan de hand van brieven en dagboekfragmenten brengt Nicolien Weghorst liedjes ten gehore. Zij neemt je mee naar de kunst van het huilen waarin tranen van de lach ook niet zullen misstaan. Indien je gevoelig bent voor misère is het aan te raden om een zakdoek mee te nemen.

Nicolien Weghorst (1974) komt uit Enschede. In 2000 studeerde zij af aan het Conservatorium te Enschede als muziektherapeut. Zij werkte enige jaren als muziektherapeut in de ouderenpsychiatrie in Enschede en Amsterdam. Haar hart lag echter meer in het theater en in Twente. Zij deed de afgelopen jaren mee in verschillende theaterprojecten.  Inmiddels heeft zij haar eigen theatervoorstelling; “Het uur van de traan”. Hierin zingt Nicolien Weghorst liedjes van eigen hand, vertalingen en enkele bestaande liederen.

“Wanneer ik op het podium sta, hoop ik mensen te kunnen raken. Dat mag met een lach en dat mag met een traan maar het liefst heb ik het allebei. Dan ben ik volkomen gelukkig.” 

En raken… Nou, dat kan ze! 

Piano: Evert Duipmans / gitaar: Johan Ghijsels / ukulele, zang en de rest: Nicolien Weghorst

Een fan van Nicolien Weghorst huurt de theaterzaal voor deze voorstelling. Kom luisteren en laat je raken met een lach of een traan!