Terug naar home

Elst, Speerpunt of Doelwit?

woensdag 16 januari 2019

Debatavond over de toekomst van Elst
Op deze avond nodigen wij je uit om mee te denken en te praten over de toekomst van Elst met de ligging tussen Arnhem en Nijmegen. In maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Dit is je kans om je mening te laten horen en om je te laten informeren.

Zonder verleden en heden geen toekomst
We hebben een aantal deskundige sprekers uitgenodigd die vanuit hun professionele achtergrond en/of vanuit hun binding met Elst hun visie geven op de stelling ‘Elst, Speerpunt of Doelwit?’. Biedt de ligging tussen de steden Arnhem en Nijmegen nou juist kansen of met name bedreigingen? De sprekers besluiten hun betoog met een stelling. Daarover gaan we in discussie met het publiek.

Laat je inspireren door de visie van onze gasten:

Toon van Asseldonk
Al bijna twintig jaar woonachtig in Overbetuwe, waarvan de laatste zes jaar werkzaam als burgemeester. Gelooft in de kracht van deze regio en in de stevige rol die Elst daarin kan spelen als kleinschalig hart van een mooi stedelijk gebied.


 
Jan Brouwer
Onderwijsman (PO/VO/HBO), wetenschappelijk medewerker Katholieke Universiteit Nijmegen, historicus en auteur. Politicus, bestuurder, oud-raadslid en oud-wethouder van gemeente Overbetuwe. Fel tegenstander van verstedelijking van de Over-Betuwe.


 
Wim von der Heide
Hoofd gebiedsontwikkeling bij Arcadis NL. Vanuit zijn passie voor gebiedsontwikkelingsvraagstukken kijkt hij naar o.a. energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteitsveranderingen. Zijn motto is ‘alles is kwalitatief goed inpasbaar’.


 
Marieke Helsen
Werkzaam als curator, beeldend kunstenaar, auteur, fotograaf en docent scheppende kunst en archeologie (Museum Het Valkhof). Wetenschappelijk medewerker Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (Openluchtmuseum).

 

De presentator van de avond is:

Frank Hemeltjen
Als beeldend kunstenaar is hij breed geïnteresseerd. Vakgebieden zoals landschapsinrichting, stedenbouw en architectuur trekken zijn aandacht; ook mode en design kunnen hem mateloos boeien. Kunst en cultuur vormen de plek om even stil te staan en de hijgende adem van de tijdsgeest te horen…

 

Deze informatieve, maar tevens theatrale avond wordt ingekleurd door deze twee artiesten:

Chris Korzec
Musicus uit Duitsland, woont sinds zijn studie (ArtEZ) in Arnhem. Begonnen als klassiek gitarist met een grote passie voor elektrisch gitaar. Al 20 jaar actief in bands en projecten qua genre van Jazz, Funk, Big Band tot Rock en Pop. Werkt als docent en studiomuzikant en schrijft zijn eigen muziek.


 
Elmar Noteboom
Kunst, tekenen en lesgeven zijn zijn grootste passies. Hij is docent tekenen en werkt bij Cultuur Oost aan de ontwikkeling van jong artistiek talent. Elmar maakt deze avond live een beeldende impressie van wat er besproken wordt, door tekeningen te maken die groot worden geprojecteerd.


 
Een debatavond, maar dan anders. Wees welkom!

Deze debatavond wordt georganiseerd door Theater De KiK. Doel is om een maatschappelijk thema een podium te geven en met elkaar een mooie en inspirerende avond te beleven.