Terug naar home

Doe maar Shaffy

zaterdag 7 juli 2018

Female vocalgroup ‘la CliQue’ brengt in hun nieuwe liedjesprogramma een ode aan de Nederlandse muziekmannen. La CliQue bestaat uit de vijf zangeressen/theatermakers: Carmen Hovestad, Mayke Kraaijvanger, Lotte Laan, Yuna Linde en Lisi de Schepper. Allen zijn zij afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. De liefde voor zingen, muziek en theater bracht hen bij elkaar en het resultaat is te zien in de voorstelling ‘Doe maar Shaffy’.

La CliQue brengt liedjes met noodzaak en staat bekend om haar harmonieuze samenklank, solistische zangkwaliteiten en theatrale uitstraling. Als la CliQue begint te zingen gebeurt er iets in de zaal. Muzikanten waar la CliQue door geraakt wordt zijn bijna altijd mannen en zo werd ook het nieuwe Nederlandstalige programma geboren.

In het liedjesprogramma brengt la CliQue een ode aan die Nederlandse muziekmannen. Een ode aan mannen van vroeger en mannen van nu. Van Ramses Shaffy tot Typhoon. Van Herman van Veen tot Acda en de Munnik. In geheel nieuwe arrangementen komen de mooiste teksten voorbij. Liedjes die volgens hen niet vergeten mogen worden en die een breed publiek verdienen. Het programma wordt omlijst
met korte teksten, anekdotes en odes aan de zangers. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door pianist Sander Simonse.

Reacties publiek ‘Doe maar Shaffy’:
“Muzikaal, theatraal, humoristisch en ontroerend. Een prachtig collectief. Volop genoten van de zang en het piano spel.”
“Goede verstaanbaarheid in tekst, goede afwisseling, leuke teksten tussendoor, stralende dames.” “Vijf vrouwen die een man kunnen raken.”

“Liedjes en teksten met andere oren beluisterd en daardoor ook een andere waardering ervaren. Kippenvel en plezierige momenten. Muziek die je raakt.”