Terug naar home

Schoolvoorstellingen 2024

vrijdag 12 januari 2024

In januari starten we met de schoolvoorstellingen voor basisscholen in Overbetuwe.

Theater De KiK en de gemeente Overbetuwe vinden het belangrijk dat jonge kinderen kennismaken met het theater. Daarom biedt De KiK elk jaar speciaal voor de Overbetuwse basisscholen theatervoorstellingen aan, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en die hun fantasie prikkelen. De schoolvoorstellingen worden door lokale ondernemers gesponsord, zodat het voor alle partijen (school, theatergezelschap en Theater De KiK) betaalbaar blijft.

De komende maanden verwelkomt Theater De KiK opnieuw 1450 basisschoolleerlingen van 11 basisscholen uit de Overbetuwe. Samen met hun klas komen de leerlingen langs in het theater om een voorstelling te bekijken die perfect aansluit op hun leeftijd. Voor velen van hen is dit hun allereerste theaterervaring en het fijne is dat dit mogelijk is in de eigen gemeente.

Dit seizoen zijn de volgende voorstellingen geprogrammeerd.

23 januari 2024
PRODUCTIEHUIS MEER OPSLAG – Broer X (9-14 jaar)
Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren… dan moét je wel luisteren. Maar hij begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast voortvarend op onderzoek uit. Want… wat kan hij nu al doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk!? In zijn dynamische en vooral dappere zoektocht ontmoet hij mensen van divers pluimage, bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets in te brengen: nuttige, rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft aangenaam licht en transparant.
EEN BETOVERENDE VOORSTELLING OVER INCLUSIE EN VERTROUWEN

6 februari 2024
THEATRA – Das doet dwaas (4-7 jaar)
Het is feest in het dierenbos. Iedere vrijdagavond komen de dieren bij elkaar op de open plek achter de scheve beuk. Aan een grote, versierde tafel vieren ze dat er altijd wel iets te vieren valt. Specht regelt alles. Iedere week weer. Dat Eend het diner kookt, Oliekever de muziek regelt en Das een taart bakt.
Alle dieren zijn aanwezig, tot die ene avond. Das is er niet. Hij reageert niet op de uitnodiging. De dieren doen er alles aan om Das naar het feest te krijgen, maar hij komt niet. Er moet iets met hem aan de hand zijn. Want wie wil er nu niet naar een feestje?
EEN BEELDENDE POPPENVOORSTELLING OVER VRIENDSCHAP EN ALLES WAT DAARBIJ LIJKT TE HOREN. EEN KNUS VERHAAL OVER SAMEN EN ALLEEN (WILLEN) ZIJN. EN OVER LUISTEREN; NAAR ANDEREN, MAAR VOORAL NAAR JEZELF.


5 maart 2024
KIM VAN ZEBEN EN ROGIER IN ‘T HOUT – Beuk! (4+)
Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. Maar Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Deze hut is van haar! Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?
EEN FYSIEKE ROLLERCOASTER IN EEN CARTOONACHTIGE WERELD, VOL SPECTACULAIRE ACHTERVOLGINGEN, GEVECHTEN EN KOMISCHE VALPARTIJEN. MAAR BOVENAL EEN ONTROEREND VERHAAL OVER ECHTE VRIENDSCHAP TUSSEN MENS EN DIER ÉN HUN GEZAMENLIJKE LIEFDE VOOR DE NATUUR.

26 maart 2024
DEAR T. – Het Prinsensprookje: Het hele verhaal (6-10 jaar)
Dit is het sprookje van Harrie. Harrie is een prins en moet, zoals een behoorlijke prins dat doet, trouwen. Met Rosa welteverstaan. Maar Rosa ruikt niet lekker en bovendien houdt zij alleen van hoepelen. Dat kan anders, denkt Harrie. Dus start hij samen met zijn beste vriend Gijs een zoektocht naar De Liefde. Onderweg komt hij allemaal verschillende wezens tegen. De eekhoorn vertelt hem dat Harrie De Liefde allang gevonden heeft, maar daar begrijpt hij niks van. De heks geeft hem een liefdesdrankje, maar vervolgens kan Harrie zijn liefdesdroom niet herinneren. En ten slotte wordt Gijs ook nog eens gevangen genomen. Als Harrie weer bij Gijs komt om hem te bevrijden valt alles op zijn plek. De Liefde blijkt al die tijd veel dichterbij te zijn geweest dan Harrie ooit had kunnen dromen.
EEN MUZIKALE VOORSTELLING OVER DE LIEFDE DIE VOOR IEDEREEN ANDERS IS


11 april 2024
DE HERMANNEN – Hermanosaurus Rex (7-12 jaar)
Een korte geschiedenis van de allereerste hergebruiker. De broertjes Herman en Herman hebben een geweldig apparaat: een recyclemachine. Je gooit je troep erin en de machine maakt er prachtige nieuwe spullen van: een leeg eierdoosje, drie bananenschillen en een oude paperclip, en voilà, een nieuw skateboard! Die machine hebben ze gekregen van vader Herman, die hem weer heeft gekregen van zijn vader Herman. Ze komen uit een echte recyclefamilie, begonnen bij de allereerste hergebruiker: de Hermannosaurus Rex. Maar wat als die recyclemachine kapot gaat? En wat als er een monsterlijke berg vuilnis hun kant op komt? En wat als ze ruzie krijgen omdat Herman het altijd beter weet dan Herman?
EEN VOORSTELLING OVER CREATIVITEIT EN DUURZAAMHEID. MET GEKKE TEKSTJES, GRAPPIGE LIEDJES EN FYSIEKE CAPRIOLEN LATEN DE HERMANNEN ZIEN DAT IEDEREEN EEN HERMAN KAN ZIJN.