Terug naar home

Deelnemers Opening cultureel seizoen 11/9

woensdag 13 juli 2022

Op zondag 11 september vieren we bij Theater De KiK weer de Opening van het cultureel seizoen 2022/2023.

Verschillende culturele organisaties uit de omgeving laten zien wat ze te bieden hebben door middel van optredens, workshops, open lessen, presentaties of kraampjes met informatie. Daarnaast zijn er optredens van Dik en Pier, is er lekkers van JaTaart! en kunnen kinderen zich laten schminken, zich verkleden of toneelspelen als de mooiste en spannendste sprookjesfiguren.

Het onderstaande programma van het buitenpodium is nog onder voorbehoud. Het definitieve programma maken we na de zomervakantie bekend.

De avonturen van Dik & Pier (4+)Levensliedjes voor onvolwassenen Dik en Pier zijn beste vrienden en wonen bij elkaar in de straat. Ze zijn altijd samen. Ze kletsen, spelen en lachen. Dik stelt Pier gerust als hij bang is in het donker. Pier troost Dik als hij verdrietig is omdat zijn lieve hondje er niet meer is. En elke dag maken Dik en Pier muziek. Ze zingen uit volle borst en spelen daarbij op hun gitaar, mandoline, piano, ukelele, accordeon, marimba en djembé. Telkens als het lekker gaat komt de boze buurman klagen en roept dat het stil moet zijn in een nette straat.
Muzikaal hebben Dik & Pier het werk van Tom Waits als basis genomen. De organische en pure liedjes van Waits lenen zich uitstekend als muzikaal uitgangspunt. Tekstueel hebben zij zich laten inspireren door de prachtige kindergedichtenbundels van Theo Olthuis (bekend van o.m. Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere).

Muziekschool All Music organiseert cursussen zang, muziekles voor vrijwel alle instrumenten, muziekwerkplaats voor jonge kinderen, muziek op schoot voor peuters en ouders en musical voor kinderen en volwassenen.

Babs Balletschool verzorgt de danslessen voor jong en oud: klassiek ballet, moderne dans, kleuter- en peuterballet, jazzballet en Flamenco.

Sing A Song is een zanggroep van 50plussers die op een vaste avond lekker voor de vuist weg zingen bij Theater De KiK. Het gaat vooral om het plezier en de gezelligheid in de pauze en na afloop.

Verteltheater Netty Gebbing speelt Boontje komt om zijn loontje Een speelse en hilarische voorstelling gebaseerd op het oude sprookje ‘Tafeltje dekje, ezeltje strek je.’ Geschikt vanaf 6 jaar.

Between Two Rivers hét barbershopkoor uit de regio Arnhem-Nijmegen heeft als standplaats Elst. Precies tussen de Rijn en de Waal: Between Two Rivers dus! Het koor telt nu zo’n 25 vrouwen uit de hele regio.

Koor Eigen Wijs zingt onder leiding van Lisa Kézér, lichte muziek van deze tijd, met verrassende arrangementen, soms ontroerend, soms met een knipoog, altijd energiek en kleurrijk. In november treden zij bij Theater De KiK op met hun show Koor Eigen Wijs zingt Te Gek!

Accordeonclub The Oldtimers is een accordeonorkest bestaande uit 6 personen. Allen met pensioen. Zij zijn ooit begonnen bij Theater De KiK en treden nu regelmatig op in verzorgingstehuizen en evenementen.

Rudy Right Now is de nieuwe coverband van Rudy ‘Rudimental’ van den Heuvel, bassist en oud frontman van cultband “Kookaburra combo”. De band bestaat verder uit multi-instrumentalist Roel ‘Lazy Lyric’ van Megen, gitarist Peter ‘The Peetfather’ van den Oever (beiden voorheen The Neighbour’s Donkey) en electro-percussionist Rik ‘Cracking Chair’ Gagel Janssen. De vier muzikanten uit Elst en Arnhem hebben Theater De KiK als uitvalsbasis om de wereld te veroveren met covers van gruizige en catchy rock- en indiemuziek uit de 80’s, 90’s en zeroes.

Trio Yvonne/Wes/Paul (werktitel), Something Elst (met Wes Leurs en Jens van Riel) en Capital Street.

Trio Yvonne – Wes – Paul

Creatief Collectief Elst biedt een gevarieerd aanbod van creatieve cursussen en workshops. Kunsthistorica Marieke van der Heijden geeft korte cursussen kunstgeschiedenis. De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Zij bieden kwaliteit én professionele begeleiding voor een schappelijke prijs. De meeste docenten zijn ook werkzaam als kunstenaar.

Forte Welzijn Forte Fit organiseert activiteiten voor ‘senioren’ (55-plussers) uit de gemeente Overbetuwe. Of je nu wat minder goed ter been bent, in de loop der jaren wat andere belemmerende aandoeningen hebt opgedaan of wanneer je nog heerlijk vitaal in het leven staat; Creatief bezig zijn is altijd mogelijk. Samen aan de slag om uw creatieve talenten te ontwikkelen!

Marithaime de historische vereniging van Elst en omgeving heeft als doel het cultuurhistorisch besef en de de zorg voor het cultuurhistorisch erfgoed te bevorderen. Bij de activiteiten van Marithaime staan de geschiedenis en cultuur van Overbetuwe centraal.

Koor DiaZ Dit dameskoor met 22 leden uit de regio Arnhem-Nijmegen is in 2010 gestart en zingt onder leiding van dirigent Johnny Rahaket mooie ballades en lichte popmuziek en willen nog groeien. Belangstellenden kunnen zich dus melden! Zij repeteren elke maandagavond bij Theater De KiK. Naast zingen houden ze ook van gezelligheid: na afloop van de repetitie drinken ze samen nog wat en regelmatig organiseren ze gezellige uitjes, zoals in eerdere jaren een concertreis naar Toscane en Porto.

Akwart Experience …… een beetje vreemd, maar zó leuk!! Waarom? Omdat je kunst op een andere manier beleeft! In iedere kamer zie je en ervaar je nieuwe dingen die verbinden en inspireren. Laat de creativiteit in je los en maak zoveel foto’s als je wilt en heb tegelijkertijd plezier met vrienden, familie, school, bedrijf of wie dan ook.

Duiveltjes en Draakjes toveren met hun schminktechnieken de kinderen om tot de mooiste sprookjesfiguren.

Heel graag tot ziens op zondag 11 september!