Terug naar home

Kunstroute Elst

dinsdag 17 september 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 staat Elst weer in het teken van de tweejaarlijkse Kunstroute. Voor de 4e keer presenteren Overbetuwse kunstenaars hun werk aan het publiek. Op 9 locaties is een variatie aan beeldende kunst te zien van in totaal 40 kunstenaars; van schilderkunst tot keramiek, van beeldhouwwerken tot glaskunst. Theater De KiK is dit jaar het startpunt. Het plein voor dit Theater is tijdens de Kunstroute speciaal ingericht als Kunst- en Cultuurplein.

De 9 locaties in Elst vormen een levendige, laagdrempelige omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Op elke locatie zijn meerdere kunstenaars aanwezig om u te woord te staan. De Kunstroute biedt een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen. Alle deelnemende locaties zijn op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. De Kunstroute is een initiatief van Art Overbetuwe.

Opening vrijdag 20 september in Theater De KiK
De Kunstroute wordt op vrijdag 20 september om 17.00 geopend door wethouder van Cultuur, Dimitri Horsthuis-Tangelder in Theater De KiK met een bijdrage van leerlingen van Babs Balletschool. Bezoekers krijgen meteen al een voorproefje van het werk, dat tijdens de Kunstroute te zien is; in De KiK is van elke deelnemende kunstenaar één kunstwerk te zien.