Terug naar home

Kunstcafé Overbetuwe: Kunstenaar aan het woord

zaterdag 24 maart 2018

Tijdens het Kunstcafé van april, vertelt Gé Berns over zijn passie, inspiratie en zijn weg van ‘Techniek naar Artistiek’. Ook toont hij voorbeelden van zijn werk.

Na zijn studie werktuigbouwkunde volgde Gé de Kunstacademie in Arnhem en haalde daar zijn onderwijsbevoegdheid. Tijdens zijn studie reisde hij veel door Midden – en Zuid-Amerika, Zuidoost Azië en het Midden-Oosten. Daar ging hij op zoek naar oude culturen, architectuur en mythologie.

De mummies in Egypte en de schedelvervormingen die hij zag bij de Maya’s in Mexico inspireerden hem tot het maken van kunst. Beide soorten vervormingen werden door mensen uitgevoerd. In onze moderne tijd pakt Christo gebouwen in, ook vervormingen, op zijn manier.

Vervormingen inspireren hem nog steeds, vooral gezichtsvervormingen, maar zijn vrije werk is veel breder. Thema’s zoals, Kariatiden en Mythologische goden hebben op dit moment zijn aandacht. Gé heeft ook veel geëxposeerd in binnen- en buitenland en op dit moment exposeert hij permanent in Zuid-Spanje.

‘Deze totaal andere richting moest, ik kon niet anders, kunst moet(d)’

Kunstcafé Overbetuwe staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Op de hoogte blijven van de activiteiten? Mail naar kunstcafeoverbetuwe@gmail.com met als onderwerp: nieuwsberichten ontvangen.